Iedere zaterdag is de tuin open van 09.00-12.00. Je bent dan welkom om zelf onze heerlijke groenten te komen oogsten. Zolang de voorraad strekt. De oogst wordt dan in de tuin, eventueel gewogen, afgerekend door middel van een QR code te scannen of contante betaling. Wat staat er nu in de tuin? Heerlijke, snijbiet, meiraap,…
Wil je niet vast zitten aan een abonnement? Je bent ook welkom om op zaterdagochtend zelf te komen oogsten. Zolang de voorraad strekt. Je oogst dan op basis van verse consumptie. De tuin is geopend iedere zaterdag morgen 09.00-12.00. De oogst wordt dan in de tuin, eventueel gewogen, afgerekend door middel van een QR code…
We hebben sinds deze week een weerstation in de tuin staan. Gekregen voor mijn verjaardag. Super leuk. Ik had net een nieuwe regenmeter gekocht. Die staat er nog naast zoals je ziet, maar die is nu overbodig geworden. Alle gegevens zijn direct uit te lezen op mijn telefoon en binnen kort ook via de site.
Ingrediënten 4 personen 250 g Bellezza mozzarella2 aubergines500 g trostomaten4 rode uien600 g duopak aardappelschijfjes15 g verse basilicum4 el zonnebloemolie Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de mozzarella, aubergines, tomaten en uien in dunne plakjes van een ½ cm. Bestrooi de groenten met peper en eventueel zout. 2. Zet de plakjes mozzarella, aubergine,…
Ingrediënten 4 personen 1 middelgrote ui2 tenen knoflook 3 courgettes 1 el traditionele olijfolie 2 kippenbouillontabletten 1.2 l water30 g Parmezaanse kaas 30 g verse basilicum 40 g geroosterde pijnboompitten75 ml extra vierge olijfolie Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Snijd de courgettes in halve plakken. Verhit de olie in een soeppan en fruit…
Voorbereiding — 20 minuten Schil de aardappels en snijd deze in grove stukken. Breng een grote pan met water en zout aan de kook en kook hierin de aardappels gaar. De exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de aardappel stukken. Bak ondertussen de spekjes krokant in een kleine bakpan. Snijd de zongedroogde tomaatjes…
Ingrediënten: 50g parmezaandse kaas2 eetlepels pijnboompitten50 ml olijfolie2 tenen knoflook2 flinke handen rucola1 snufje zwarte peper Hoe maak je het? Verbrokkel de kaas in de keukenmachine of blender. Voeg de pijnboompitten, knoflook en een beetje olijfolie toe Maal dit fijn en voeg beetje bij beetje rucola toe en steeds een beetje olijfolie tot dat de…
Het is een feit, vandaag zijn de eerste pakketten de deur uit gegaan. Spannende dag. We hebben een jaar lang hier naar toe gewerkt. Zie hier het resultaat:
Ingrediënten 4 personen400 g meirapen (meiknollen)1 Junami-appel3 bosuien60 g ongebrande walnoten3 el citroensap2 tl Franse mosterd1 el gembersiroop6 el olijfolie extra vierge Aan de slag 1 Boen de meiraap schoon en snijd een plakje van de onder- en bovenkant. Snijd de rapen met een scherp mes of in de keukenmachine in dunne plakjes. Snijd de…
Ingrediënten 4 personen ca 650 gr. meiraapjes100 gr. boter3 lepels fijn gesneden bieslookzout, peper Voorbereiding Schil de raapjes en snij ze in kleine blokjes.Zet een pan heet water met een klein beetje zout op het vuur en blancheer daarin, als het water kookt, de meiraapblokjes 2 tot 3 minuten.Giet ze af. Bereidingswijze Smelt de boter…