Het is al weer een week geleden maar zondag 30 oktober is de eerste editie van de jaarlijkse aanschuiftafel gehouden. 1x Per jaar worden de abonnementhouders en tuinvrijwilligers uitgenodigd voor de ‘Aanschuiftafel’. Een gezamenlijke lunch met o.a. soep en brood midden in onze tuin. Om samen, tijdens deze maaltijd, terug te kijken op het afgelopen…
Het teelt seizoen 2022 is nog niet eens voorbij. Maar wij zijn al druk bezig met de voorbereidingen voor 2023. Vanaf vandaag kunt u zich via onze webwinkel inschrijven voor het nieuwe seizoen. Zijn onze lekkere groenten in 2022 aan u voorbij gegaan? Of komt u graag nog een jaar terug? Schrijf u dan nu…
Goedemorgen! Het einde van het seizoen is in zicht. Alleen vandaag en volgende week zaterdag nog en dan is het seizoen voor dit jaar al weer voorbij! Kom jij vandaag en volgende week nog even langs om de tuin leeg te maken? In de tuin staat nog: chinese kool, palmkool, snijsla, rucola, rode biet, snijbiet,…
Ingrediënten voor 4 personen:500 g koolrabi’s3 el witte wijnazijn150 g volle yoghurt1 el Antiqua mosterd in pot1 komkommer150 g waterkers4 el olijfolie extra vierge Schil de koolrabi’s en rasp ze met een grove rasp. Meng de azijn, yoghurt en mosterd en breng op smaak met peper en zout. Voeg de koolrabi toe. Dek af met…
Ingrediënten voor 4 personen:4 middelgrote eieren50 ml halfvolle melk3 el traditionele olijfolie270 g Toscaanse worstjes1 citroen400 g cavolo nero – palmkolen200 g hummus pikant 1 Klop de eieren met de melk los en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit per omelet 1/2 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak achter…
Ingrediënten voor personen :200 g cavolo nero – palmkolen3 el milde olijfolie1 el baharat kruidenmix (of andere kruidenmix dat je zelf lekker vind)1 el sesamzaad½ tl zout Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de nerven uit de palmkool en scheur het blad in stukken van 3 bij 4 cm. Doe de palmkool, olie,…
Andijvie wassen en eenmalig klein snijden. Toevoegen: Dressing, stukjes walnoten, appel en geitenkaas. Afmaken met wat honing er over heen. Bron: Yvonne en Ramon, Binnenste Buiten
Raapstelen in stukjes snijden, kort wokken en roomkaas er door heen en eventueel uitgebakken spekjes. Lekker met pasta erbij. Ook wel ‘Studentenpasta’ genoemd. Variatietip: je kunt de raapstelen ook vervangen door spinazie. Bron: de Tuinmedewerkers van Larenstein, Foto: Berdi Doornebosch
Donderdag 6 oktober j.l. was op de Floriade de feestelijke afsluiting van het Agroforestry programma waar ik aan deel genomen heb. Met het thema ‘Boeren leren van boeren en beleidsmakers ook’. Deze middag is de documentaire gelanceerd die gemaakt is tijdens dit traject. De deelnemende boeren hebben een pitch gehouden met afsluitend een informele dialoog.…